Sepetiniz boş

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

AMAÇ VE KAPSAM

   Fembak Gıda Balıkçılık ve Deniz Taşımacılığı Otomativ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.(Metehanadanakebap) olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi, işlenmesinin hukuki nedenleri ve haklarınız hakkında Veri Sorumlusu sıfatıyla uyguladığımız politikamız açıklanmaktadır.

POLİTİKA ESASLARI

Kişisel Verileriniz her türlü sözlü, yazılı, elektronik ortamlardan otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir.

Kişisel verileriniz, iş bu Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nda belirtilen amaçlar ve ilgili kanunun / mevzuatın gerektirdiği süre boyunca saklanacaktır.

Metehan Adana Kebap, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmemesini, hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve saklamasını sağlamak amacı ile gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı taahhüt eder. Metehan Adana Kebap kişisel verilerinizi iş bu politika metninde geçen işleme amacı dışında işlemeyecek, saklamayacak ve açıklamayacaktır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 10. maddesi uyarınca veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğü:

  • Kişisel verilerin elde edilmesi sırasında veri sorumlusu veya yetkilendirdiği kişi, ilgili kişilere;

  • Veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği,

  • Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,

  • İşlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,

  • Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi,

  • 11 inci maddede sayılan diğer hakları,konsunda bilgi vermekle yükümlüdür.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesi uyarınca ilgili kişinin hakları:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu çerçevede yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

  • haklarına sahiptir.

Veri sahiplerinin kişisel verilerine ilişkin taleplerini Şirketimize yazılı olarak iletmeleri durumunda, Metehan Adana Kebap veri sorumlusu sıfatıyla KVK Kanunu’nun 13. maddesine uygun olarak, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılmasını sağlamak üzere gerekli süreçleri yürütmektedir.